Почетна > Свет
Свет

Председник Кине: Односи са Сингапуром поставили мерило за регион

Односи између Кине и Сингапура поставили су стандард за земље у региону, оценио је данас кинески председник Си Ђинпинг током разговора са премијером Сингапура Ли Хсиен Лунгом.
Фото: WikimediaCommonsChina News Service

Кинески лидер је рекао да је Кина вољна да унапређује сарадњу са Сингапуром и отвара нове копнене и поморске канале, наводи се у извештају државне телевизије „CCTV“, преноси Ројтерс.

Током састанка, Си је рекао да се хегемонија и малтретирање морају зауставити, као и да ниједан народ не сме да ускрати Азији право на бољи живот, не именујући ниједну земљу.

У јеку повећаних притисака на Кину који су обележили сусрет двојице лидера прошлог новембра у Бангкоку, Си је пријатељски говорио о премијеру Сингапура.

„Друге земље морају бити у стању да прихвате да Кина данас није оно што је Кина била некада. Кина је просперитетнија, њен допринос светској економији је много већи, а њен глас у међународним односима се много гласније чује“, рекао је премијер Сингапура.

Кина је највећи трговински партнер Сингапура, а то острво највећи страни инвеститор у Кини. Лијева посета Пекингу је његова прва посета Кини од 2019, пре избијања пандемије корона вируса, подсећа британска агенција.

Britanski premijer na udaru kritika zbog „šokantnog rasipanja novca“

Преузмите андроид апликацију.