Početna > Život i stil
Život i stil

Povrće koje je toliko zdravo, a ne jedemo ga dovoljno!

Skromna glavica kupusa ima toliko prednosti. Prvo, može se koristiti za pripremu nekoliko jela.
Foto: Pixabay/SvenHilker

Osim toga, može dugo da stoji u frižideru i duže od glavice zelene salate.

Sirovi kupus dodaje hrskavost mnogim jelima, ali je i veoma ukusan kada se kuva.

Jedan od redovnih obroka u našem domu su pečene pileće kobasice, krompir i dinstani kupus sa prelivom od senfa i vlasca.

Ne zaboravimo zdravstvene prednosti kupusa.

Ovo povrće je prepuno vitamina C i K, a crveni kupus sadrži i antocijanine, snažnu antiinflamatornu fitokemikalicu.

Pored toga, dobar je izvor izotiocijanata, koji mogu pomoći u smanjenju rizika od određenih vrsta raka.

Dve stvari „ubijaju“ holesterol: Možete smanjiti rizik od bolesti srca – tajna je u ishrani

Preuzmite android aplikaciju.