Početna > Srbija
Srbija

Posle sastanka sa ambasadorima, Dodik sa komandantom EUFOR-a

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Istočnom Sarajevu sa komandantom EUFOR-a u BiH general-majorom Aleksanderom Placerom.
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prethodno je u sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan sastanak zvaničnika RS sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH. Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo 11.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak sa njima i partnerskim ambasadama.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da to nije sastanak sa ambasadorima Kvinte.

U međuvremenu u Sarajevu je hitno sazvana sednica Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku su prisustvovali predsednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Dodik: Poražena mogućnost zajedničkog života u BiH

 

Preuzmite android aplikaciju.