Почетна > Србија
Србија

После састанка са амбасадорима, Додик са командантом ЕУФОР-а

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик састао се данас у Источном Сарајеву са командантом ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајором Александером Плацером.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Претходно је у седишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржан састанак званичника РС са амбасадорима европских земаља у БиХ. Од 28 позваних представника амбасадора земаља, састанку се одазвало 11.

Представници Амбасаде Велике Британије навели су да неће присуствовати састанку у Источном Сарајеву, али су српском члану Председништва Милораду Додику понудили састанак са њима и партнерским амбасадама.

Из Кабинета српског члана Предсједништва за РТРС потврђено је да то није састанак са амбасадорима Квинте.

У међувремену у Сарајеву је хитно сазвана седница Управног одбора Савета за имплементацију мира, а из Амбасаде Руске Федерације изузели су мишљење из данашње заједничке изјаве амбасадора Управног одбора Савета за спровођење мира, који су потврдили да је за грађане БиХ од кључног значаја да функционишу институције на свим нивоима власти.

Састанку су присуствовали председница РС Жељка Цвијановић, српски члан Председништва Милорад Додик, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, председник Владе Српске Радован Вишковић, председавајући Савета министара Зоран Тегелтија и заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Dodik: Poražena mogućnost zajedničkog života u BiH

 

Преузмите андроид апликацију.