Početna > Srbija
Srbija

Porodica Joksimović iz Lipljana ove godine dobija novu kuću

Petočlana porodica Joksimović iz Radeva, kod Lipljana, koja godinama živi u teškim uslovima dobiće ove godine novi dom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Ova porodica godinama živi u izuzetno teškim uslovima, u oronuloj, improvizovanoj kući od lima i knaufa i bez kupatila, a ove godine useliće se novi stambeni objekat od 60 kvadrata zahvaljujući sredstvima Kancelarije i Privremenom organu Opštine Lipljan.

„Ova petočlana porodica, zajedno sa malom Janjom, daje nam vetar u leđa da se borimo, da više radimo i da porodice na Kosovu i Metohiji stvaramo. Dovoljno je da svi uradimo ono što je do nas, a država Srbija će uvek biti tu da pomogne. Znamo da je situacija teška, ali ovde nikada nije bilo lako i od nas zavisi kako će dalje biti“, rekao je Nenad Subarić, član Privremenog organa Opštine Lipljan.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM
Prema rečima pomoćnice direktora Kancelarije za KiM Jelene Stojković, ovo nije poslednja porodica koja će biti obradovana novim domom u opštini Lipljan.

„Tu smo da pomažemo, ne samo u Lipljanu već u svim srpskih sredinama na KiM kroz dodelu građevinskog materijala, kroz adaptaciju postojećih stambenih objekata, gradnju novih domova kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i opstanak na svojim ognjištima“, istakla je Stojković.

Joksimovići su do 2003. godine živeli u staroj kući koja se u međuvremenu gotovo raspala.

„Morali smo da sagradimo manji montažni objekat od oko 32 kvadrata od lima i knaufa, toliko smo novca imali. Kupatilo nam se nalazi u staroj kući, koja se, kao što možete da vidite raspada“, rekla je Jelena koja se zahvalila Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Pre sedam godina, 2016. njihova porodica se proširila i dobila novog člana.

„Kada smo dobili Janju ovaj objekat postao je pretesan za sve nas, ali se nikada nismo žalili, to svi znaju. Nikada nismo razmišljali da odemo odavde i nova kuća, novi dom, znak je da će naša Janja uspomene stvarati iz novog, prijatnijeg i toplijeg mesta“, dodao je Darko Joksimović.

Prijem za kragujevački spasilački tim koji se vratio iz Turske

Preuzmite android aplikaciju.