Почетна > Србија
Србија

Породица Јоксимовић из Липљана ове године добија нову кућу

Петочлана породица Јоксимовић из Радева, код Липљана, која годинама живи у тешким условима добиће ове године нови дом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Ова породица годинама живи у изузетно тешким условима, у оронулој, импровизованој кући од лима и кнауфа и без купатила, а ове године уселиће се нови стамбени објекат од 60 квадрата захваљујући средствима Канцеларије и Привременом органу Општине Липљан.

„Ова петочлана породица, заједно са малом Јањом, даје нам ветар у леђа да се боримо, да више радимо и да породице на Косову и Метохији стварамо. Довољно је да сви урадимо оно што је до нас, а држава Србија ће увек бити ту да помогне. Знамо да је ситуација тешка, али овде никада није било лако и од нас зависи како ће даље бити“, рекао је Ненад Субарић, члан Привременог органа Општине Липљан.

Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ
Према речима помоћнице директора Канцеларије за КиМ Јелене Стојковић, ово није последња породица која ће бити обрадована новим домом у општини Липљан.

„Ту смо да помажемо, не само у Липљану већ у свим српских срединама на КиМ кроз доделу грађевинског материјала, кроз адаптацију постојећих стамбених објеката, градњу нових домова како би наши људи на Косову и Метохији имали услове за останак и опстанак на својим огњиштима“, истакла је Стојковић.

Јоксимовићи су до 2003. године живели у старој кући која се у међувремену готово распала.

„Морали смо да саградимо мањи монтажни објекат од око 32 квадрата од лима и кнауфа, толико смо новца имали. Купатило нам се налази у старој кући, која се, као што можете да видите распада“, рекла је Јелена која се захвалила Канцеларији за Косово и Метохију.

Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Пре седам година, 2016. њихова породица се проширила и добила новог члана.

„Када смо добили Јању овај објекат постао је претесан за све нас, али се никада нисмо жалили, то сви знају. Никада нисмо размишљали да одемо одавде и нова кућа, нови дом, знак је да ће наша Јања успомене стварати из новог, пријатнијег и топлијег места“, додао је Дарко Јоксимовић.

Prijem za kragujevački spasilački tim koji se vratio iz Turske

Преузмите андроид апликацију.