Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Печење је најгори начин за припрему меса

Да ли сте икада имали бол у стомаку након што сте јели печено месо? Ако јесте, онда нисте једини, према новој студији.
Фото: Pixabay/Ann1992

Наиме, истраживачи су анализирали како различите методе припреме меса утичу на људски организам и открили да је пржење меса најгора метода.

Kако различите методе кувања и припреме меса утичу на „сварљивост мишићних протеина у гастроинтестиналном тракту?

Истраживачи су испитали следеће методе: кување, пржење, печење на роштиљу, микроталасну пећницу, печење, кување на пари, динстање и соус виде, што подразумева затварање хране у пластичну кесу и елиминисање ваздуха.

Ова последња метода се показала као најбоља, односно овако припремљено месо се најлакше вари. Храна тако постаје много лакша за варење, показало је истраживање.

„Souse vide“, што на француском значи „под вакуумом“, односи се на процес усисавања хране у врећици, а затим је кување на врло прецизној температури. Ова техника даје резултате које је немогуће постићи било којом другом методом кувања.

С друге стране, печење и динстање меса имају најмање пожељне ефекте на варење. Према резултатима, ове две посебне методе кувања меса „могу изазвати штетне промене“, као што је вишак производње Г.И. киселине, повећање једињења која могу изазвати стварање гасова и смањење осетљивости протеина током варења у дигестивном систему.

Koje jabuke su najbolje za kolače?

Преузмите андроид апликацију.