Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ову врсту сланине Италијани једино признају за оригинални рецепт за праве шпагете Карбонара, све остало је грех

Која је најбоља сланина за оригинални рецепт за шпагете карбонара?
Фото: Unsplash/Rob Wicks

Код нас се често користи панчета и премда ће и она, истина, дати леп укус карбонари, Италијани све осим једне одређене врсте сланине за шпагете карбонара сматрају за грех. Реч је о сланини гуанциале. То је сланина од сушених свињских образа, која има јачу арому од панчете, мекша је и меснатија.

Сланина од сушених свињских образа или сланина гуанциале саставни је део и рецепта за пасту алле аматрициана.

Гуанциале сланина се спрема тако што се свежи свињски образи трљају сољу, шећером, црним бибером и црвеном паприком, а од других зачина могу да се користе мајчина душица, рузмарин и бели лук. Свињски образи потом се диме и суше у зависности од укуса.

Преузмите андроид апликацију.