Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су смрзнуте намирнице које не треба да купујете

Замрзнута храна је увек добро решење када смо у стисци са временом и желимо да уштедимо који динар. Међутим, неке замрзнуте намирнице не би требало да буду на нашој листи за куповину.
Фото: Pixabay/congerdesign

Постоји много одличних опција које су препуне хранљивих материја и дијететских влакана, укључујући замрзнути хлеб од целог зрна, поврће и воће. Међутим, постоје и они који имају веома мало хранљивих материја и са високим садржајем натријума, засићених масти и додатог шећера. Требало би да тежимо да их једемо у мањим количинама јер се показало да висок унос ових намирница повећава ризик од кардиоваскуларних болести, дијабетеса типа 2 и гојазности.

Питате се које су то намирнице?
Пица

Смрзнута пица има висок садржај натријума и засићених масти, ако се једе у великим количинама, повезује се са повећаним ризиком од кардиоваскуларних болести и гојазности.

Пецива

Пецива су идеална за доручак у покрету, али су обично богата засићеним мастима, што повећава ризик од кардиоваскуларних болести. Такође садрже додатни шећер, који повећава ризик од дијабетеса типа 2 и гојазности.

Пржена храна (укључујући помфрит)

Иако могу бити укусне, пржена храна, посебно она која је замрзнута са додатком конзерванса, садржи много засићених масти и натријума. Потрошња великих количина ове хране повезана је са повећаним ризиком од кардиоваскуларних болести и гојазности.

Готова јела

Брзе су и згодне, али готова јела обично садрже много засићених масти и натријума.

Торте

Понекад жудимо за слаткишима, али је боље да се клонимо смрзнутих сорти. Према нутриционистима, такви производи имају ограничену нутритивну вредност, а вишак калорија и масти може довести до повећања телесне тежине. Саветујемо да увек проверавате етикету о исхрани и тражите опције са мање натријума, додатог шећера и засићених масти.

Četiri namirnica za bolji san: Idealne za večeru tokom zimskih meseci

Преузмите андроид апликацију.