За здраву исхрану, животињско месо се може заменити „месом“ биљног порекла, које је, како показују нова истраживања, здравија опција.
Конзумирање биљног „меса“ смањује килограме и јача мишиће и обезбеђује неопходне витамине, аминокиселине и антиоксиданте, показују резултати британске студије.
Биљне алтернативе такође могу помоћи у смањењу холестерола и позитивно утицати на здравље пробаве, сматрају стручњаци. Такође, замена меса поврћем смањује ризик од срчаних обољења јер оно не садржи засићене масти.
Даље, биљке садрже влакна која се не налазе у месу, што је додатна предност биљног „меса” и даје осећај ситости дуже време.
Избор биљног „меса“
Да бисте изабрали најбољу опцију, стручњаци прво саветују да проверите листу састојака.
Наиме, међу прва три састојка треба да буду биљни протеини.
Друго, проверите количину натријума, јер прерађена храна често има више соли.
И треће, потребно је да проверите пропорцију и извор масти.
Кокосово и палмино уље су богати засићеним мастима.
Преузмите андроид апликацију.