Domaćice već spremaju sve što je potrebno za zimu, a neke police su već ukrašene teglama sa sokom od paradajza, džemom i ajvarom.
Iako ćete se složiti da je lakše otići do prodavnice i kupiti gotov proizvod, žene sa naših prostora i dalje ostaju verne tradiciji i ukusu koji ništa ne može da zameni.
Najvažnija stvar prilikom pripreme zimnice je pravilna priprema flaša i tegli.
Ovaj korak ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle nisu 100% čiste, sav vaš trud može da propadne.
Da su saveti naših baka vredni koliko i zlato, dokazuju i ove, sa kojima ćete na najbolji i najbrži način pripremiti tegle i flaše za zimnicu.
Prvo što treba da uradite je da dobro operete tegle i flaše deterdžentom za sudove koji inače koristite. Kada se ocede, nežno ih obrišite čistom pamučnom krpom.
Obavezan korak je sterilizacija staklene ambalaže u koju ćete staviti zimnicu.
Zagrejte rernu na 100 stepeni, tegle poređajte u pleh sa otvorom nadole i stavite da se zagreju 15-20 minuta.
Pažljivo ih izvadite iz rerne i slobodno dodajte džem, ajvar, povrće…dok su tegle još tople.
Međutim, ono na šta mnogi zaborave su čepovi i poklopci, koji takođe moraju biti savršeno čisti, a najbolje ih je prokuvati u velikom loncu.
Preuzmite android aplikaciju.