Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ова намирница може да смањи ризик од дијабетеса типа 2

Јогурт је производ добијен ферментацијом или кувањем млека уз помоћ специфичних бактерија, а наведен је као намирница која смањује ризик од дијабетеса типа 2.
Фото: Pixabay/stevepb

Одличан је извор калцијума и фосфора, минерала неопходних за правилан развој и раст костију и зуба. Такође садржи значајне количине витамина Б2, неопходног за правилно ћелијско дисање и добијање енергије из угљених хидрата, масти и неких аминокиселина.

Рибофлавин је витамин који помаже друга два витамина Б групе: тиамин (витамин Б1) и пиридоксамин (витамин Б6).

Јогурт обезбеђује и витамин Б12, који је, између осталог, неопходан за раст и развој ћелија, за правилно сазревање црвених крвних зрнаца и за одржавање нервног система.

Америчка агенција за храну и лекове (ФДА) дозволила је произвођачима јогурта да тврде да храна може смањити ризик од дијабетеса типа 2.

У случају јогурта, прихваћено је да према ограниченим научним доказима, редовна конзумација јогурта, најмање две шоље (три порције) недељно, може смањити ризик од болести од које болује око 462 милиона људи широм света.

На основу две студије, ФДА је закључила да је ова препоручена количина јогурта неопходна за постизање наведеног ефекта.

Nikako ne možete da smršate! Proverite ove hormone!

Преузмите андроид апликацију.