Početna > Srbija
Srbija

Otvaranjem Biznis haba u Dubaiju, Srbija dobija svoj dom

Biznis hab Srbije, koji će danas biti otvoren u okviru najveće svetske izložbe EKSPO 2020 i čijem otvaranju će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nalazi se u slobodnoj zoni Dubai saut, ima više od 500 metara kvadratnih i biće domaćin za devet biznis delegacija koliko se očekuje da dođu tokom izložbe, izjavio je za Tanjug televiziju direktor predstavništva Privredne komore u Dubaiju Marko Selaković.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Biznis hab će, prema njegovim rečima, biti domaćin i svim firmama koje žele da otpočnu svoje poslovanje u Emiratima, firmama u vlasništvu ili suvlasništvu naših državljana, koji već posluju u Emiratima i svim kreativnim inovativnim startapima koji žele da istraže mogucnosti da njihove poslovne ideje zažive na globalnom tržištu.

Otvaranjem Biznis haba, rekao je Selaković, Srbija će u Dubaiju dobiti svoj dom gde može da bude tokom trajanja ove planetarne izložbe.

Govoreći o tome iz kojih će sve oblasti delegacije biti i čime će se Srbija predstaviti, Seleković je rekao da se prva biznis delegacija koja je već sletela u Dubai bavi pitanjima klime i biodiverziteta.

„Dakle reč je o cirkularnoj ekonomiji, zelenoj energiji, imamo čak i e- bicikle, a sledeća delegacija koja dolazi tokom oktobra se bavi pitanjima svemira, savremenih avio-tehnologija, kao i naprednih informacionih tehnologija i rešenja. Posle toga, od novembra slede oblasti urbanog i ruralnog razvoja, a u isto vreme biće i investiciona konferencija koja se bavi metalskim kompleksom, avio industrijom, hemijskom industrijom“, kaže Selaković.

Dodaje da nakon toga slede turizam i putovanja, a krajem januara se očekuje delegacija koja se bavi pitanjima zdravlja, velnesa.

Za Dan državnosti 15. februara i dane nakon njega planiran je veliki sajam posvećen poljoprivredi, hrani, preradi hrane.

Planirano je da u Dubai dođe i delegacija koja se bavi vodama, a da u nedelji globalnih ciljeva u Dubaiju bude delegacija iz oblasti ženskog preduzetništva i raznih startapova.

Na pitanje koliko je politiika važan faktor u povezivanju privrede, s obzirom da će i predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti na otvaranju Biznis haba, Marko Selaković je rekao da uvažavanje i poštovanje koje i Srbija i predsednik Vučić imaju u Emiratima otvara mnoga vrata privrednicima i olakšava im posao.

Dobro je što smo došli u Dubai

Preuzmite android aplikaciju.