Почетна > Србија
Србија

Добро је што смо дошли у Дубаи

Председник Србије Александар Вучић, који је отворио српски павиљон на највећој Светској изложби ЕКСПО 2020 у Дубаију, данас ће отворити и српски пословни хаб.
Фото: Танјуг/Председништво Србије/БГ

Он је у петак после отварања српског павиљона, рекао да се на тој глобалној манифестацији приказује како Србија треба да изгледа и промовише наша креативна индустрија, која бележи извоз од 3,5 милијарди долара, а запошљава 127.000 људи.

„Добро је што смо дошли у Дубаи, што смо представљени на овакав начин. Видео сам друге штандове, срећни смо што смо уложили много новца, али смо направили на начин да се поносимо, извукли оно најбоље из српске историје, културе, и приказали на најмодернији начин“, рекао је Вучић и честитао Влади Србије на свему што су урадили.

Србија, каже, у Дубаију показује како повезује пољопривреду и најмодерније технологије, кроз виртуелну реалност и 3D и 4D „чуда“ представља оно најбоље што има.

„То су фантастичне ствари за будућност, у којима видимо шансу. Свет је све већи, не само по броју људи. Некада је било довољно отићи у Лондон или Њујорк, и рећи да сте представљени свуда… Сада морате да се ширите на исток што је могуће више, јер је све више и новца и знања на Истоку“, приметио је Вучић.

Како је рекао, ту су и важна тржишта и инвеститори, из читаве Азије, која је све богатија, и представља све већи део у светском БДП-у.

„Морамо да се прилагођавамо. Поносан сам на оно што је наш тим урадио. Ово је Србија, ово показује напредак Србије, огроман квантитавини скок. Велика је разлика сад, у односу на 10 година раније. Надам се још једном таквом скоку у наредних 10 година“, рекао је Вучић.

Фото: Танјуг/Председништво Србије/БГ

Додао је да српске компаније које су се пријавиле за учешће на изложби могу да остваре бројне контакtе у том региону, јер из Дубаија, примера ради, имају „хаб“ за сарадњу са Индијом и другим земљама.

Иначе, тема наступа Србије на Светској изложби у Дубаију је „Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност“, а сам програм наступа је поверен националној платформи „Србија ствара“.

Poziv privrednicima za tematsku nedelju “Svemir” u okviru “Dubai Ekspo 2020”

 

Преузмите андроид апликацију.