Почетна > Србија
Србија

Отварањем Бизнис хаба у Дубаију, Србија добија свој дом

Бизнис хаб Србије, који ће данас бити отворен у оквиру највеће светске изложбе ЕКСПО 2020 и чијем отварању ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, налази се у слободној зони Dubai saut, има више од 500 метара квадратних и биће домаћин за девет бизнис делегација колико се очекује да дођу током изложбе, изјавио је за Танјуг телевизију директор представништва Привредне коморе у Дубаију Марко Селаковић.
Фото: Танјуг/Председништво Србије

Бизнис хаб ће, према његовим речима, бити домаћин и свим фирмама које желе да отпочну своје пословање у Емиратима, фирмама у власништву или сувласништву наших држављана, који већ послују у Емиратима и свим креативним иновативним стартапима који желе да истраже могуцности да њихове пословне идеје заживе на глобалном тржишту.

Отварањем Бизнис хаба, рекао је Селаковић, Србија ће у Дубаију добити свој дом где може да буде током трајања ове планетарне изложбе.

Говорећи о томе из којих ће све области делегације бити и чиме ће се Србија представити, Селековић је рекао да се прва бизнис делегација која је већ слетела у Дубаи бави питањима климе и биодиверзитета.

„Дакле реч је о циркуларној економији, зеленој енергији, имамо чак и е- бицикле, а следећа делегација која долази током октобра се бави питањима свемира, савремених авио-технологија, као и напредних информационих технологија и решења. После тога, од новембра следе области урбаног и руралног развоја, а у исто време биће и инвестициона конференција која се бави металским комплексом, авио индустријом, хемијском индустријом“, каже Селаковић.

Додаје да након тога следе туризам и путовања, а крајем јануара се очекује делегација која се бави питањима здравља, велнеса.

За Дан државности 15. фебруара и дане након њега планиран је велики сајам посвећен пољопривреди, храни, преради хране.

Планирано је да у Дубаи дође и делегација која се бави водама, а да у недељи глобалних циљева у Дубаију буде делегација из области женског предузетништва и разних стартапова.

На питање колико је политиика важан фактор у повезивању привреде, с обзиром да ће и председник Србије Александар Вучић бити на отварању Бизнис хаба, Марко Селаковић је рекао да уважавање и поштовање које и Србија и председник Вучић имају у Емиратима отвара многа врата привредницима и олакшава им посао.

Добро је што смо дошли у Дубаи

Преузмите андроид апликацију.