Početna > Novi Sad
Aktuelno Novi Sad

Održana promocija trilera o najpoznatijem proročanstvu – “Kremanska straža“

Sinoć je u prostorijama Gradske biblioteke u Novom Sadu održana promocija knjige “Kremanska straža“, autora Aleksandra Gajića.
Foto: Gradske info

Radi se o savremenom srpskom trileru o našem najpoznatijem proročanstvu, proročanstvu Tarabića.

Radnja knjige smeštena je u 2000. godinu i bazira se na ubistvu vojnika na straži u Kremnima i majoru Sokolu Filipoviću koji pokušava da reši misteriozni slučaj.

U toku svoje potere za istinom major Filipović ukazuje na suštinske probleme Kremanskog proročanstva.
Foto: Gradske info

Pisac je pokušao da demitologizuje Kremansko proročanstvo kroz njegovo preispitivanje. Sa jedne strane naveo je izjave Miloša i Mitra Tarabića, dok sa druge strane nalazi istorijsko opravdanje za promociju Kremanskog proročanstva  jer je, kako kaže, teške događaje nekada najlakše objasniti neobjašnjivim fenomenima.

Čitaonica Gradske biblioteke sinoć je ugostila veliki broj zaljubljenika u priče sa neizvesnim ishodima, ali i sve druge zaljubljenike u srpsku istoriju.

Prilikom promocije knjige posetioci su imali priliku da se upoznaju sa autorom knjige Aleksandrom Gajićem, ali i da čuju po koju reč o istorijskim  događajima iz tog perioda od istoričara Ognjena Karanovića i Nemanje Starovića.
Foto: Gradske info

Aleksandar Gajić doktor je pravnih i političkih nauka, profesor na fakultetu i autor nekoliko desetina naučnih radova.

Okupljeni su imali priliku da zajedno sa autorom i istoričarima zajedno analiziraju srž romana, te da kući odu sa svojim, jedinstvenim, potpisanim primerkom.

,,Info dan“ za udruženja građana

Preuzmite android aplikaciju.