Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Одржана промоција трилера о најпознатијем пророчанству – “Креманска стража“

Синоћ је у просторијама Градске библиотеке у Новом Саду одржана промоција књиге “Креманска стража“, аутора Александра Гајића.
Фото: Градске инфо

Ради се о савременом српском трилеру о нашем најпознатијем пророчанству, пророчанству Тарабића.

Радња књиге смештена је у 2000. годину и базира се на убиству војника на стражи у Кремнима и мајору Соколу Филиповићу који покушава да реши мистериозни случај.

У току своје потере за истином мајор Филиповић указује на суштинске проблеме Креманског пророчанства.
Фото: Градске инфо

Писац је покушао да демитологизује Креманско пророчанство кроз његово преиспитивање. Са једне стране навео је изјаве Милоша и Митра Тарабића, док са друге стране налази историјско оправдање за промоцију Креманског пророчанства  јер је, како каже, тешке догађаје некада најлакше објаснити необјашњивим феноменима.

Читаоница Градске библиотеке синоћ је угостила велики број заљубљеника у приче са неизвесним исходима, али и све друге заљубљенике у српску историју.

Приликом промоције књиге посетиоци су имали прилику да се упознају са аутором књиге Александром Гајићем, али и да чују по коју реч о историјским  догађајима из тог периода од историчара Огњена Карановића и Немање Старовића.
Фото: Градске инфо

Александар Гајић доктор је правних и политичких наука, професор на факултету и аутор неколико десетина научних радова.

Окупљени су имали прилику да заједно са аутором и историчарима заједно анализирају срж романа, те да кући оду са својим, јединственим, потписаним примерком.

,,Info dan“ za udruženja građana

Преузмите андроид апликацију.