Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Održan poslovni forum Privredne komore Vojvodine sa Ujedinjenim Kraljevstvom

U Privrednoj komori Vojvodine, danas je održan Poslovni forum sa Ujedinjenim Kraljevstvom, na kom su se obratili predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i ser David Lancman, predsednik Britansko-srpske privredne komore.
Foto: Gradske info

„Današnji susret veoma je važan, s obzirom da Velika Britanija više nije članica Evropske unije i što se grade odnosi naše dve zemlje mimo evropskih uslova. Ono što je bitno istaći je da je između Britanije i Srbije potpisan ugovor o slobodnoj trgovini. Na nama je da što više umrežavamo privrednike iz Velike Britanije i Republike Srbije. Od jeseni očekujemo posete naših privrednika sajmovima u Velikoj Britaniji i prezentacije naših roba, koje sigurno imaju prođu. Smatram da Srbija ima šta da ponudi Velikoj Britaniji“, rekao je Boško Vučurević.

Foto: Gradske info
Predsednik Britansko-srpske privredne komore ser David Lancman iskazao je zadovoljstvo što je ponovo u Novom Sadu i zahvalio se Privrednoj komori Vojvodine na izuzetnoj saradnji.

„Zasigurno svet se menja i Evropa se menja, a to znači mnogo više prilika za saradnju između Velike Britanije i Srbije. Te prilike su raznolike i uključuju proizvodnju, trgovinu, infarstrukturu, tehnologiju, kao i polje saradnje za koje smo već pokazali da ima izuzetan potencijal, a to je hrana. Smatram da su mogućnosti Srbije za izvoz u Veliku Britaniju sigurno veće nego danas“, izjavio je ser David Lancman.

Foto: Gradske info

U nastavku programa održana je prezentacija predstavnika obe komore i poslovni razgovori sa prisustnim kompanijama.

Treći dan Sajma poljoprivrede posvećen voćarima i vinogradarima

 

Preuzmite android aplikaciju.