Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Одржан пословни форум Привредне коморе Војводине са Уједињеним Краљевством

У Привредној комори Војводине, данас је одржан Пословни форум са Уједињеним Краљевством, на ком су се обратили председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и сер Давид Ланцман, председник Британско-српске привредне коморе.
Фото: Градске инфо

„Данашњи сусрет веома је важан, с обзиром да Велика Британија више није чланица Европске уније и што се граде односи наше две земље мимо европских услова. Оно што је битно истаћи је да је између Британије и Србије потписан уговор о слободној трговини. На нама је да што више умрежавамо привреднике из Велике Британије и Републике Србије. Од јесени очекујемо посете наших привредника сајмовима у Великој Британији и презентације наших роба, које сигурно имају прођу. Сматрам да Србија има шта да понуди Великој Британији“, рекао је Бошко Вучуревић.

Фото: Градске инфо
Председник Британско-српске привредне коморе сер Давид Ланцман исказао је задовољство што је поново у Новом Саду и захвалио се Привредној комори Војводине на изузетној сарадњи.

„Засигурно свет се мења и Европа се мења, а то значи много више прилика за сарадњу између Велике Британије и Србије. Те прилике су разнолике и укључују производњу, трговину, инфарструктуру, технологију, као и поље сарадње за које смо већ показали да има изузетан потенцијал, а то је храна. Сматрам да су могућности Србије за извоз у Велику Британију сигурно веће него данас“, изјавио је сер Давид Ланцман.

Фото: Градске инфо

У наставку програма одржана је презентација представника обе коморе и пословни разговори са присустним компанијама.

Treći dan Sajma poljoprivrede posvećen voćarima i vinogradarima

 

Преузмите андроид апликацију.