Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Одмах узимате телефон у руке: Због ових грешака се ујутру будимо мрзовољни

Такође, никако не треба прескакати доручак.
Фото: Unsplash/Nubelson Fernandes

Да ли вам се дешава да сте ујутру, без обзира на то што сте се наспавали, и даље мрзовољни?

Ово стање увек има узрок.

Углавном су у питању грешке које правимо, а да их нисмо ни свесни.

Зато би требало да знате које су најчешће, како бисте на време могли да обратите пажњу на њих.

Истегните мишиће
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Нагло буђење и одлазак у теретану – Јутро је време када сте успорени. Дајте свом телу времена да се полако разбуди и полако померајте мишиће. Оно што радите након буђења одредиће ваше расположење за остатак дана.

 

Не растежете се – Уколико се ујутру не растегнете, цео дан се осећате круто, што смањује вашу продуктивност. Протегните се, истегните мишиће на ногама и дубоко удахните неколико пута.

Ако и поред тога осећате симптоме као што су болови и крцкање у врату приликом ротације главе, вртоглавица, главобоља, отежано дисање и мигрена, онда је могуће да вам је поремећен атлас, први вратни пршљен. У том случају обратите се лекару.

Фото: Pexels/Nadi Lindsay

Почетак дана уз шољу чаја – Тајна доброг метаболизма је да не започнете дан са шољом чаја, већ са нечим алкалним. Најбоље је попити воду и сок од лимуна. Након тога можете да попијете добар зелени чај.

Паметни телефони

Одмах узимате телефон – Од када су се паметни телефони појавили, прва ствар коју већина вас ујутру уради јесте да узме телефон и провери е-пошту и поруке. Психолози тврде да вас ово понашање чини мање срећним и мање продуктивним, а може да проузрокује лоше расположење током целог дана.

Фото: Pexels/Andrea Piacquadio
Кажете не доручку

Више скоријих научних студија је повезало прескакање доручка са слабим имунитетом, дијабетесом и гојазношћу, а доказано је и да додатно оптерећује тело. Не морате обилно да доручкујете, али нешто морате да поједете.

Фото: Unsplash/Melissa Belanger

Ујутру је ниво шећера у крви низак. Уколико не поједете нешто у року од пола сата након буђења, ниво шећера ће још више опасти и постаћете летаргични. Још једна грешка је почети дан нечим слатким. Бољи избор је почети са воћем или хлебом од целих житарица.

Mnogo vam se jede slatko? Evo mogućih razloga i kako da to izbegnete

Преузмите андроид апликацију.