Početna > Novi Sad

Novi Sad Fudbal

Novosadska Mladost se ozbiljno pojačala pred nastavak Prve lige Srbije

Izuzetno aktivno i produktivno u zimskom prelaznom roku bilo je rukovodstvo Mladosti GAT.
Foto: Gradske info

Predsednik Miroslav Kresović i sportski direktor Denis Malešević svojski su se potrudili da pojačaju igrački kadar novosadskog prvoligaša i, kako stvari stoje, u tome su imali dosta uspeha.

Trenutno je Mladost GAT drugoplasirana ekipa na tabeli, a novajlije Mile Savković, Branimir Jočić, Srđan Dimitrov, Aleksa Milojević, Milijan Ilić, Damjan Gojkov, Stefan Petrović, Miloš Savanović i Damjan Todorović, kao da, uz postojeći igrački kadar, garantuju još bolje igre tima trenera Ljubomira Ristovskog i njegove još bolje rezultate.

„Imao sam nekoliko susreta s vodećim ljudima Mladosti GAT i zaista sam stekao utisak da se u Novom Sadu dešava lepa, uspešna i ambiciozna fudbalska priča.

Nisam puno razmišljao posle toga, prihvatio sam ponudu i sada nastojim da, zajedno s novim saigračima, potpuno spreman uđem u prolećni deo prvenstva“, rekao je Mile Savković, po reputaciji koju uživa u srpskom fudbalu, možda i “najzvučniji” novajlija Novosađana.

Savković je s uspehom nosio dresove BSK Borče, Jagodine, Spartaka ŽK i poljske Jagjelonije, ali je prihvatio izazov da pri kraju 29. godine zaigra na srpskim prvoligaškim terenima.

Povrede nas (ne) remete

Imala je ekipa iz Novog Sada probleme vezane za povrede pojedinih igrača, pa su neki od njih morali da propuste neke trening utakmice u Turskoj.

„Lično, osetio sam bol na jednom starom ožiljku, pa nisam mogao da pomognem saigračima u pojedinim susretima. To je, međutim, ostalo iza mene i treniram punom snagom, odnosno biću na raspolaganju treneru Ristovskom za utakmicu s ekipom Budućnosti. Slična situacija je i s golmanom Milojevićem, a videćemo još da li će uspeti da se oporave Jočić i Dimitrov. Povrede nas (ne) remete, imamo dovoljan broj kvalitenih rešenja na svim pozicijama i očekujem da ćemo u prolećni deo sezone moći da uđemo punom snagom“, objasnio je Savković.

„Očigledno je da su klubovi u ovom rangu počeli da ulažu mnogo više sredstava u ekipe nego do sada i zbog toga ima dosta ekipa koje su tokom zime dovele ozbiljna pojačanja. Mi smo angažovalo odlične fudbalere, koji su samo nadogradili tim od jesenas, kada je Mladost osvojila drugo mesto. Tu je već bilo dosta kvalitetnih igrača s iskustvom igranja u Superligi, tako da smo stvorili respektabilnu ekipu. Međutim, slično su učinili i naši najveći rivali, pa očekujem više nego interesantan prolećni deo sezone“, dodao je Mile.

Na otvaranju koje će da usledi 26. marta, Mladost GAT gostuje u Dobanovcima.

„Nisam najbolje pratio zbivanja na prvoligaškoj sceni, ali sam dobio informacije da je Budućnost tvrda, prava domaćinska ekipa i po tome je jasno da nam neće biti ni malo lako na premijeri. Međutim, trenirali smo veoma dobro tokom priprema, boravili dve sedmice u Turskoj gde smo odigrali nekoliko utakmica s jakim rivalima i očekujem da rezultate tog i takvog rada pokažemo već u tom susretu. Posedujemo kvalitet, u to nema nikakve sumnje, pa verujem da možemo da obradujemo novosadsku fudbalsku javnost i krenemo ka ostvarenju snova, odnosno plasmanu u Superligu“, dodao je Mile Savković, fudbaler koji bi mogao da se profiliše kao jedan od najvažnijih i najboljih igrača Mladosti GAT.


Vlahoviću za gol dovoljne 32 sekunde u Ligi šampiona (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.