Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Новосадска Младост се озбиљно појачала пред наставак Прве лиге Србије

Изузетно активно и продуктивно у зимском прелазном року било је руководство Младости ГАТ.
Фото: Градске инфо

Председник Мирослав Кресовић и спортски директор Денис Малешевић својски су се потрудили да појачају играчки кадар новосадског прволигаша и, како ствари стоје, у томе су имали доста успеха.

Тренутно је Младост ГАТ другопласирана екипа на табели, а новајлије Миле Савковић, Бранимир Јочић, Срђан Димитров, Алекса Милојевић, Милијан Илић, Дамјан Гојков, Стефан Петровић, Милош Савановић и Дамјан Тодоровић, као да, уз постојећи играчки кадар, гарантују још боље игре тима тренера Љубомира Ристовског и његове још боље резултате.

„Имао сам неколико сусрета с водећим људима Младости ГАТ и заиста сам стекао утисак да се у Новом Саду дешава лепа, успешна и амбициозна фудбалска прича.

Нисам пуно размишљао после тога, прихватио сам понуду и сада настојим да, заједно с новим саиграчима, потпуно спреман уђем у пролећни део првенства“, рекао је Миле Савковић, по репутацији коју ужива у српском фудбалу, можда и “најзвучнији” новајлија Новосађана.

Савковић је с успехом носио дресове БСК Борче, Јагодине, Спартака ЖК и пољске Јагјелоније, али је прихватио изазов да при крају 29. године заигра на српским прволигашким теренима.

Повреде нас (не) ремете

Имала је екипа из Новог Сада проблеме везане за повреде појединих играча, па су неки од њих морали да пропусте неке тренинг утакмице у Турској.

„Лично, осетио сам бол на једном старом ожиљку, па нисам могао да помогнем саиграчима у појединим сусретима. То је, међутим, остало иза мене и тренирам пуном снагом, односно бићу на располагању тренеру Ристовском за утакмицу с екипом Будућности. Слична ситуација је и с голманом Милојевићем, а видећемо још да ли ће успети да се опораве Јочић и Димитров. Повреде нас (не) ремете, имамо довољан број квалитених решења на свим позицијама и очекујем да ћемо у пролећни део сезоне моћи да уђемо пуном снагом“, објаснио је Савковић.

„Очигледно је да су клубови у овом рангу почели да улажу много више средстава у екипе него до сада и због тога има доста екипа које су током зиме довеле озбиљна појачања. Ми смо ангажовало одличне фудбалере, који су само надоградили тим од јесенас, када је Младост освојила друго место. Ту је већ било доста квалитетних играча с искуством играња у Суперлиги, тако да смо створили респектабилну екипу. Међутим, слично су учинили и наши највећи ривали, па очекујем више него интересантан пролећни део сезоне“, додао је Миле.

На отварању које ће да уследи 26. марта, Младост ГАТ гостује у Добановцима.

„Нисам најбоље пратио збивања на прволигашкој сцени, али сам добио информације да је Будућност тврда, права домаћинска екипа и по томе је јасно да нам неће бити ни мало лако на премијери. Међутим, тренирали смо веома добро током припрема, боравили две седмице у Турској где смо одиграли неколико утакмица с јаким ривалима и очекујем да резултате тог и таквог рада покажемо већ у том сусрету. Поседујемо квалитет, у то нема никакве сумње, па верујем да можемо да обрадујемо новосадску фудбалску јавност и кренемо ка остварењу снова, односно пласману у Суперлигу“, додао је Миле Савковић, фудбалер који би могао да се профилише као један од најважнијих и најбољих играча Младости ГАТ.


Vlahoviću za gol dovoljne 32 sekunde u Ligi šampiona (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.