Ако никако нисте задовољни укусом салате од купуса, постоји трик захваљујући коме ће она бити као она коју једете у ресторанима.
Потребно је:
- главица купуса
- со
- уље
- сирће
- а „тајни” састојак је шећер, који треба додати на врх кашичице.
Припрема:
Купус исецкати на ситно или изрендати и прелити уљем и сирћетом. Добро га изгњечите рукама и оставите да одстоји неколико минута. Додајте со и мало шећера да бисте постигли идеалан укус. Важно је додати со и шећер на крају, јер ако их додате пре уља и сирћета, салата неће бити добро зачињена. Купус треба јести чешће јер нема много калорија и богат је полифенолима и антиоксидансима, укључујући витамин Ц. Захваљујући влакнима која се налазе у купусу, дуже ћете бити сити. Ово је такође корисно ако сте у процесу губитка тежине. Пун је антиоксиданата. Истраживање je показало да мишеви храњени купусом имају мањи ризик од упале и рака дебелог црева.
Преузмите андроид апликацију.