Ako nikako niste zadovoljni ukusom salate od kupusa, postoji trik zahvaljujući kome će ona biti kao ona koju jedete u restoranima.
Potrebno je:
- glavica kupusa
- so
- ulje
- sirće
- a „tajni” sastojak je šećer, koji treba dodati na vrh kašičice.
Priprema:
Kupus iseckati na sitno ili izrendati i preliti uljem i sirćetom. Dobro ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte so i malo šećera da biste postigli idealan ukus. Važno je dodati so i šećer na kraju, jer ako ih dodate pre ulja i sirćeta, salata neće biti dobro začinjena. Kupus treba jesti češće jer nema mnogo kalorija i bogat je polifenolima i antioksidansima, uključujući vitamin C. Zahvaljujući vlaknima koja se nalaze u kupusu, duže ćete biti siti. Ovo je takođe korisno ako ste u procesu gubitka težine. Pun je antioksidanata. Istraživanje je pokazalo da miševi hranjeni kupusom imaju manji rizik od upale i raka debelog creva.
Preuzmite android aplikaciju.