Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Никако не треба да их имате у кући: Ове биљке привлаче негативну енергију

Уколико их имате у свом дому, решите их се што пре.
Фото: Pexels/Cottonbro

Feng shui, древна кинеска вештина уређења простора, говори нам како да искористимо позитивну енергију у људима и дому.

Особе које практикују ову технику уверене су да биљке играју пресудну улогу у стварању уравнотеженог и складног простора. Биљке срећоноше доносе благостање, али постоје и оне које узрокују невоље и несрећу.

Према feng shui-ју, ових 5 биљака требало би да избегавате у свом дому будући да могу да донесу несрећу.

1. Биљке с трњем или оштрим лишћем

Биљке углавном уносе позитивну енергију у ваш дом, али оне шиљасте и бодљикаве, попут кактуса, су изузеци.

Кактус има оштре и шиљасте бодље које подсећају на „отровне стреле“ које су усмерене према околини или особи. Из тог разлога никад не смемо постављати кактусе у дневни боравак или спаваћу собу.

Не желимо да нам негативна енергија ремети одмор или сан.

Осим тога, такве биљке представљају сигурносни проблем јер својим оштрим врховима могу узроковати повреде, нарочито ако имате малу децу.

Фото: Pexels/Madison Inouye
2. Пузавице и биљке пењачице

Ако код куће имате винову лозу или било коју биљку пењачицу, увек их морате редовно подрезивати како не би прекривали прозоре или зидове који би могли да ометају сунчеву светлост или утичу на проток енергије у кући.

3. Биљке које умиру и вену

Примарна сврха стављања биљака у дом је испунити простор зеленилом, позитивном енергијом и свежим ваздухом. Стога све биљке морамо да одржавамо на одговарајући начин како бисмо их одржали на животу. Зато се морате решити увенулих биљака које стварају устајалу енергију која је штетна за станаре и простор.

Дакле, ако желите да унесете биљке у свој дом, будите предани њиховом одржавању. Ако нисте спремни на такав корак, можда би било боље да одустанете од биљака.

4. Вештачке биљке

Немојте претеривати с вештачким биљака јер представљају привлачење људи с лажним мотивима или злим намерама у ваш живот. Одржавање вештачких биљака такође није једноставно и тражи стално чишћење јер лако скупљају прашину. Прашина и прљавштина су несумњиво лош фенг схуи.

5. Отровне биљке

По сваку цену у кући морамо избегавати биљке које испуштају отровне гасове, попут монстере, мандале и мимозе. Избегавајте их ако вољеној особи желите да поклоните неку биљку, а одлучите се за оне које носе добру симболику и значење.

Kako se otarasiti mrava jednom zauvek?

Преузмите андроид апликацију.