Почетна > Бизнис
Бизнис

Нема препорука за одустајање од летовања у Турској

Амбасадор Србије у Турској Зоран Марковић рекао је да не види разлог да туристи одустану од аранжмана, јер је ситуација са пожарима под контролом, као и да може да се ужива у летовању.
Фото: Unsplash/adliwahid

„Незапамћени су овакви пожари у претходних 30, 40 година. Жариште је у подручју Миласа, које је величине наше Шумадије. Ту се налази Бодрум, па је погрешан утисак да гори сам град, што није тачно“, каже за Зоран Марковић, који се тренутно налази у Анталији, чије је подручје такође било обухваћено пожарима.

„Не видим разлог за одустајање и сам се налазим у подручју које је наводно критично. Ситуацијa је мирна, може да се ужива у летовању. Једино што су температуре око 43, 44 степена“, истиче Марковић.

У првом тренутку када се пожар проширио у подручју Бодрума, од 3 000 гостију, било је око 50 наших држављана. Амбасадор каже да нема ниједног нашег држављанина који је угрожен, као ниједног позива наших грађана амбасади и конзулату.

„У комуникацији сам са туристичким агенцијама које доводе наше грађане. Није било проблема где би држава требало да реагује. Када се ватра приближавала хотелима, сви су реаговали благовремено и професионално. Дислоцирани су у друге хотеле, јер је привремено била искључена струја како би се спречила хаварија“, каже Марковић.

 

Преузмите андроид апликацију.