Početna > Biznis
Biznis

Nema preporuka za odustajanje od letovanja u Turskoj

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković rekao je da ne vidi razlog da turisti odustanu od aranžmana, jer je situacija sa požarima pod kontrolom, kao i da može da se uživa u letovanju.
Foto: Unsplash/adliwahid

„Nezapamćeni su ovakvi požari u prethodnih 30, 40 godina. Žarište je u području Milasa, koje je veličine naše Šumadije. Tu se nalazi Bodrum, pa je pogrešan utisak da gori sam grad, što nije tačno“, kaže za Zoran Marković, koji se trenutno nalazi u Antaliji, čije je područje takođe bilo obuhvaćeno požarima.

„Ne vidim razlog za odustajanje i sam se nalazim u području koje je navodno kritično. Situacija je mirna, može da se uživa u letovanju. Jedino što su temperature oko 43, 44 stepena“, ističe Marković.

U prvom trenutku kada se požar proširio u području Bodruma, od 3 000 gostiju, bilo je oko 50 naših državljana. Ambasador kaže da nema nijednog našeg državljanina koji je ugrožen, kao nijednog poziva naših građana ambasadi i konzulatu.

„U komunikaciji sam sa turističkim agencijama koje dovode naše građane. Nije bilo problema gde bi država trebalo da reaguje. Kada se vatra približavala hotelima, svi su reagovali blagovremeno i profesionalno. Dislocirani su u druge hotele, jer je privremeno bila isključena struja kako bi se sprečila havarija“, kaže Marković.

 

Preuzmite androidaplikaciju.