Početna > Život i stil
Život i stil

Ne bacajte hleb koji vam preostane od Uskrsa. Evo kako da mu vratite svežinu

Potrebna vam je samo aluminijumska folija i malo vode.
Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Sigurno vam se više puta dogodilo da vam hleb od prethodnog dana preostane, a vi, naravno, umesto da pojedete taj, kupite svež. Pa onda ni taj svež ne pojedete do kraja, pa ostane malo i od njega.

I tako, nekoliko dana zaredom, i očas posla dođete u situaciju da imate podosta bajatog hleba. A ko voli da jedete bajat hleb?

Ovo se posebno često dešava tokom praznika, kada očekujemo goste, ili se precenimo, pa nakupujemo određene količine od kojih ne pojedemo ni približno koliko smo očekivali.

I šta onda? Da bacimo ostatke? Ne, nikako!

Ono što, u najmanju ruku, možete da uradite jeste da napravite prezle, ali zahvaljujući jednom Tik-Tok nalogu, otkrili smo i fenomenalan trik da bajat hleb ponovo postane svež.

I to očas posla, nikad lakše.

Sve što treba da uradite jeste da hleb ili pecivo pokvasite vodom i zatim da ga stavite u aluminijumsku foliju i lepo zatvorite.

Nakon toga, tako “upakovan” hleb, ubacite u rernu i pecite ga kratko na 180 stepeni. Pecivo će postati mekano, kao prvog dana, a vi ćete uštedeti novac i, što je najvažnije, ništa nećete baciti.

Ostaje vam još samo da odlučite da li ćete da pravite sendviče, ili ćete preko njega staviti neki namaz. U svakom slučaju, želimo vam prijatno!

Pravo su blago, ne sadrže gluten, odlične su za oporavak creva

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake