Uz pomoć nekoliko jednostavnih saveta možete da pripremite najukusnije i hrskave kokice, poput onih koje ste probali u bioskopu.
Pre same pripreme važno je koristiti umerenu količinu ulja. Previše ulja može dovesti do previše masnih kokica, pa je važno da ne preterujete.
Takođe je važno obratiti pažnju na kvalitet zrna kokica.
Da bi se obezbedio najbolji ukus, preporučuje se upotreba kokica sa svežim jezgrom.
Sa dodacima kao što su so i drugi začini, važno je ne preterati jer to uništava prirodnu aromu kokica.
Kokice su najukusnije sveže pripremljene, pa se ne preporučuje da se ostavljaju predugo nakon kuvanja, jer mogu da se osuše i izgube hrskavost.
Pored toga, redovno tresenje lonca tokom kuvanja pomaže da se kokice ravnomerno rasporede i da ne zagore.
Ako ih spremate sa posebnim prelivom, najbolje je da ga dodate nakon što se kokice ohlade, jer ćete tako obezbediti njihovu hrskavost i ravnomernu raspodelu preliva.
Preuzmite android aplikaciju.