Уз помоћ неколико једноставних савета можете да припремите најукусније и хрскаве кокице, попут оних које сте пробали у биоскопу.
Пре саме припреме важно је користити умерену количину уља. Превише уља може довести до превише масних кокица, па је важно да не претерујете.
Такође је важно обратити пажњу на квалитет зрна кокица.
Да би се обезбедио најбољи укус, препоручује се употреба кокица са свежим језгром.
Са додацима као што су со и други зачини, важно је не претерати јер то уништава природну арому кокица.
Кокице су најукусније свеже припремљене, па се не препоручује да се остављају предуго након кувања, јер могу да се осуше и изгубе хрскавост.
Поред тога, редовно тресење лонца током кувања помаже да се кокице равномерно распореде и да не загоре.
Ако их спремате са посебним преливом, најбоље је да га додате након што се кокице охладе, јер ћете тако обезбедити њихову хрскавост и равномерну расподелу прелива.
Преузмите андроид апликацију.