Новија наука каже да исхрана игра најважнију улогу у одржавању јаког имуног система. Нарочито када је сезона вируса висока, лекари имунолози препоручују ову храну за јачање имунитета.
Јаја
Јаја су најбољи извор витамина Б холина, есенцијалне хранљиве материје која се користи у изградњи свих ћелијских мембрана у телу. Недостатак холина је директно повезан са генима који узрокују накупљање масти на стомаку.
Jaбуке
Недавна студија открила је да се за сваких 10 грама повећања растворљивих влакана поједених дневно, телесна маст смањује за 3,7 одсто током пет година. Учесници који су упарили своју свакодневну навику једења јабука са 30 минута вежбања 2-4 пута недељно приметили су смањење акумулације висцералне масти за 7,4 одсто у истом временском периоду.
Цимет
Према бројним студијама, доказано је да цимет садржи моћне антиоксиданте зване полифеноли који побољшавају осетљивост на инсулин или чак способност нашег тела да складишти масти и контролише осећај глади. Низ студија су откриле је да додавање кашичице цимета у оброк може помоћи у стабилизацији шећера у крви.
Зелена салата
У новој студији Универзитета Вилијам Патерсон, која је упоредила 47 врхунских намирница према количини хранљивих материја, савремена храна се нашла на 15. месту листе. Према студији Универзитета Пурдуе, само 3 грама мононезасићених масти може помоћи телу да апсорбује биљне каротеноиде (оне магичне молекуле који вас штите од хроничних болести попут болести срца).
Цитрусно и бобичасто воће
Док су истраживања оповргла тврдње да ће витамин Ц у потпуности спречити прехладу и грип, студије сугеришу да вам може помоћи да се брже опоравите и ублажите симптоме.
Преузмите андроид апликацију.