Ljubitelji piletine će obožavati ovaj recept, a oni koji je baš i ne vole toliko će je, verujemo, nakon što je budu isprobali u ovoj kombinaciji i sa pečurkama, zavoleti.
Za ovo jelo možete da pripremite prilog po želji, a naš predlog su pirinač ili pire krompir koji će se odlično uklopiti.
Iako će piletina sama po sebi zbog marinade biti mekana kao puter, u kombinaciji sa kremastim sosom od pečuraka biće još ukusnija.
Nije vam potrebno mnogo vremena za priremu ovog jela, ali ni preveliko kulinarsko iskustvo.
Sastojci:
– 400 g pilećeg filea
– 200 g šampinjona
– 150 ml neutralne pavlake
– malo svežeg peršuna
Za marinadu:
– 2 kašike jogurta
– 2 kašike senfa
– 3 kašike soka od limuna
– so, biber
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za marinadu, a zatim uvaljajte piletinu sa svih strana, poklopite je i ostavite da odstoji, minimum, dva sata u frižideru. Zagrejte malo ulja u tiganju, pa piletinu pržite sa obe strane i to po nekoliko minuta, sve dok ne porumeni.
Nakon toga, dodajte pečurke koje ste prethodno isekli na listiće, pa dinstajte sve zajedno, sve dok višak tečnosti od šampinjona ne ispari.
Prelijte neutralnom pavlakom, dodajte začine po potrebi i pustite da se krčka na umerenoj vatri još 20-ak minuta. Kada bude gotovo, pospite iseckanim svežim peršunom i služite dok je još toplo, uz prilog po želji.
Kako da sveži začini duže traju – Bosiljak ne stavljajte u frižider
Preuzmite android aplikaciju.