Веома је једноставан поступак савршено огулити јаја.
Ставите хладна јаја у топлу воду
Многи ће рећи да је за кување тврдо куваног јајета најбоље ставити хладно јаје у хладну воду и сачекати да вода прокључа. Међутим, искуство корисника на интернету показало је да је лакше ољуштити јаје ако хладна јаја из фрижидера пажљиво ставите у топлу воду. Јаје се неће разбити ако га кашиком или кутлачом спустите у воду.
Додајте кашичицу соде бикарбоне
Додајте кашичицу соде бикарбоне у врелу воду. Сода бикарбона повећава алкалност воде, што, заузврат, помаже да се беланца одвоје од унутрашње мембране јајета и тако олакшава љуштење јајета. Након што ставите соду бикарбону у воду, пустите да се јаје кува око 12 минута.
Затим извадите јаја из воде, охладите их и уживајте у лаганом пилингу. Ако кувано јаје потопите у хладну воду са комадићима леда, зауставићете процес даље топлотне обраде и додатно олакшати процес.
Не морате да купујете бела и скупља јаја за Ускрс – уз овај трик можете сами да их избелите
Преузмите андроид апликацију.