Početna > Život i stil
Život i stil

Na ovom mestu ne treba nikada da držite čokoladu

Možda ste sve vreme pogrešno čuvali čokoladu i zbog toga je lošeg ukusa.
Foto: Pixabay/ jackmac34

Kada dođete kući iz prodavnice, stvari stavljate u frižider, ali postoje neke stvari koje nikako ne bi trebalo da stavljate u frižider, a jedan stručnjak savetuje da u njega ne stavljate čokoladu.

Čokolada u frižideru je loša iz „više razloga“.

To je zato što čokolada može lako da apsorbuje ukuse druge hrane u vašem frižideru i ako stavite u frižider svoje slatke poslastice, one možda neće biti tako dobrog ukusa i mogu postati blage.

Promena boje je još jedan veliki problem koji se javlja kada vlaga u frižideru dovede do „cvetanja šećera“, gde šećer izlazi na površinu.

Polica u kuhinji je mnogo bolji izbor jer vlaga vremenom može pokvariti ukus.

Pravo mesto za čuvanje čokolade je tamo gde je temperatura između 12 i 18 stepeni.

Brzo, lako i bez šećera: Tri isprobana recepta za džem koji ćete obožavati

Preuzmite android aplikaciju.