Možda ste sve vreme pogrešno čuvali čokoladu i zbog toga je lošeg ukusa.

Kada dođete kući iz prodavnice, stvari stavljate u frižider, ali postoje neke stvari koje nikako ne bi trebalo da stavljate u frižider, a jedan stručnjak savetuje da u njega ne stavljate čokoladu.
Čokolada u frižideru je loša iz „više razloga“.
To je zato što čokolada može lako da apsorbuje ukuse druge hrane u vašem frižideru i ako stavite u frižider svoje slatke poslastice, one možda neće biti tako dobrog ukusa i mogu postati blage.
Promena boje je još jedan veliki problem koji se javlja kada vlaga u frižideru dovede do „cvetanja šećera“, gde šećer izlazi na površinu.
Polica u kuhinji je mnogo bolji izbor jer vlaga vremenom može pokvariti ukus.
Pravo mesto za čuvanje čokolade je tamo gde je temperatura između 12 i 18 stepeni.
Brzo, lako i bez šećera: Tri isprobana recepta za džem koji ćete obožavati
Preuzmite android aplikaciju.