Почетна > Србија
Србија

Музеј жртава геноцида организује предавања по Србији

Музеј жртава геноцида у Београду, у сарадњи са већим бројем установа културе и образовања, организоваће циклус предавања и радионица по Србији под заједничким називом „Страдања и сећања“.
Фото: WikimediaCommons/CC-BY-3.0-RS

Програм ће почети данас у Лебану, а затим наставити у Врању, Владичином Хану и Сурдулици.

Програми су намењени грађанима и ученицима средњих школа, а за циљ имају обогаћивање и усавршавање знања из националне прошлости са посебним акцентом на феномен страдања припадника нашег народа у бројним оружаним сукобима, који су се одиграли током претходног века, наводи се у саопштењу.

Током образовних активности биће приказан документарно-играни филм „Србија већа од страха : Предавање о тишини професора Павловића“ који је посвећен обележавању 80. годишњице масакра извршеног у октобру 1941. године у Крагујевцу и околини.

Музеј жртава геноцида ове активности реализује на основу недавно потписаних протокола о сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Народним музејом Врање, Библиотеком „Бора Станковић“ – Врање, Историјским архивом „31. јануар“ – Врање, Центром за културу, туризам и библиотекарство Владичин Хан, Библиотеком „Радоје Домановић“ – Сурдулица и Сурдуличким културним центром.

Vremeplov: Počeli pregovori u Dejtonu

Преузмите андроид апликацију.