Početna > Srbija
Srbija

Muzej žrtava genocida organizuje predavanja po Srbiji

Muzej žrtava genocida u Beogradu, u saradnji sa većim brojem ustanova kulture i obrazovanja, organizovaće ciklus predavanja i radionica po Srbiji pod zajedničkim nazivom „Stradanja i sećanja“.
Foto: WikimediaCommons/CC-BY-3.0-RS

Program će početi danas u Lebanu, a zatim nastaviti u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici.

Programi su namenjeni građanima i učenicima srednjih škola, a za cilj imaju obogaćivanje i usavršavanje znanja iz nacionalne prošlosti sa posebnim akcentom na fenomen stradanja pripadnika našeg naroda u brojnim oružanim sukobima, koji su se odigrali tokom prethodnog veka, navodi se u saopštenju.

Tokom obrazovnih aktivnosti biće prikazan dokumentarno-igrani film „Srbija veća od straha : Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ koji je posvećen obeležavanju 80. godišnjice masakra izvršenog u oktobru 1941. godine u Kragujevcu i okolini.

Muzej žrtava genocida ove aktivnosti realizuje na osnovu nedavno potpisanih protokola o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Narodnim muzejom Vranje, Bibliotekom „Bora Stanković“ – Vranje, Istorijskim arhivom „31. januar“ – Vranje, Centrom za kulturu, turizam i bibliotekarstvo Vladičin Han, Bibliotekom „Radoje Domanović“ – Surdulica i Surduličkim kulturnim centrom.

Vremeplov: Počeli pregovori u Dejtonu

Preuzmite androidaplikaciju.