Početna > Biznis
Biznis

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Danas počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što je ujedno novi korak u uvođenju sistema eAgrar, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Foto: eagrar.gov.rs

Kako su naveli, poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da poljoprivrednici prođu kroz ceo proces i u slučaju da uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, otklone ih na vreme i osiguraju nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će od ponedeljka, 20. marta slobodno da se prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, moći će da je potraže u najbližoj Poljoprivrednoj stručnoj službi.

Na ovaj način ministarstvo želi da pozove poljoprivrednike, koji do sada nisu registrovali svoje gazdinstvo, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu, navodi se u sopštenju.

Japan uspešno testirao leteći automobil sa ljudskom posadom

Preuzmite android aplikaciju.