Početna > Srbija
Srbija

Ministar Vučević čestitao Dan vojnih veterana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević svim vojnim veteranima danas je čestitao 4. decembra – Dan vojnih veterana.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

„Negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene“, istakao je Vučević.

Podsetio je da je na današnji dan pre tačno 110 godina potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu između saveznika sa jedne i Otomanske carevine, kao poražene, sa druge strane.

„Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali.

Ujedinjeni, dokazali su da se hrabrošću i upornošću sve može postići i uspeli da odbrane ljudsko dostojanstvo i pravo na slobodan život građana u svojoj zemlji, očuvavši nacionalni identitet i kontinuitet državnosti srpskog naroda i Vojske, vođeni verom u oslobođenje Srbije“, naveo je Vučević.

„U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjam se pred senima onih kojih više nema i kažem večno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podneli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće večno da živi kroz potomke“, naveo je ministar odbrane Miloš Vučević u čestitci povodom Dana vojnih veterana.

Vesić:Vučić će odluku o Tirani doneti u interesu Srbije

Preuzmite android aplikaciju.