Почетна > Србија
Србија

Весић: Вучић ће одлуку о Тирани донети у интересу Србије

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и функционере СНС, Горан Весић, изјавио је данас да ће председник Србије Александар Вучић, одлуку о учешћу на Самиту ЕУ – Западни Балкан, 6. децембра у Тирани, донети искључиво у интересу Србије и њених грађана.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

“Не знам да ли ће председник отићи у Тирану и какву ће одлуку донети, али сигуран сам да ће увек донети одлуку у интересу грађана Србије, а не у свом или у интересу странке. Уколико буде донео одлуку да оде на Самит, урадиће то у интересу наше земље”, рекао је Весић за ТВ Прва.

Он је истакао да је Европска унија понизила Београд својом реакцијом, након што је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти именовао Ненада Рашића за министра, што је, каже, потез који је чак противан и такозваном уставу самопроглашеног Косова.

То именовање оценио је као скандал којим су прекршени Бриселски споразум, и закони једнострано проглашене државе.

„Онда чујете портпарола ЕУ који позива обе стране на уздржаност…Па, како бисте ви реаговали, како би реаговао било који председник у свету, него онако како је реаговао председник Србије”, указао је Весић.

Навео је да је оно су урадили Ненад Рашић и Рада Трајковић, коју је Рашић поставио за своју саветницу, познато у нашој историји као издаја, и остаће њима доживотно као белег.

Весић је истакао и да Европска унија, шта год да Курти учини, и колико год да није у праву, ту самопроглашену државу доживљава као своје чедо, због чега Брисел мисли да треба да буде попустљивији према њима.

Подсетио је да председник Вучић за 10 година није одбио да оде ни на један разговор у Брисел, у конструктивном духу, разговарао о сваком предлогу, а Београд испунио све што је потписано у Бриселу, или на другим местима где се разговарало о нормализацији стања.

“Албанска страна није испунила своје обавезе, пре свега садашња власт у Приштини, Аљбин Курти, и то је нешто што међународна заједница мора да санкционише. Заједница српских општина, која је договорена Бриселским споразумом, чији је гарант ЕУ, није основана. То чекамо 10 година”, поручио је министар Весић.

Председник Вучић честитао Дан војних ветерана

Преузмите андроид апликацију.