Почетна > Србија
Србија

Министар Вучевић честитао Дан војних ветерана

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић свим војним ветеранима данас је честитао 4. децембра – Дан војних ветерана.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић

„Негујући традиције старих ратника Војске Краљевине Србије, на најбољи начин показујете да су успомена на претке и историја коју имамо наш понос, никако стид и не смеју бити заборављене“, истакао је Вучевић.

Подсетио је да је на данашњи дан пре тачно 110 година потписано примирје у Првом балканском рату између савезника са једне и Отоманске царевине, као поражене, са друге стране.

„Тада је бригу о ветеранима и задовољењу њихових потреба преузело Министарство Војно, у оквиру Владе Краљевине Србије, за коју су били од животног значаја као борци у ратовима који су уследили и у којима су учествовали.

Уједињени, доказали су да се храброшћу и упорношћу све може постићи и успели да одбране људско достојанство и право на слободан живот грађана у својој земљи, очувавши национални идентитет и континуитет државности српског народа и Војске, вођени вером у ослобођење Србије“, навео је Вучевић.

„У жељи да више никада не будемо приморани да оружјем бранимо нашу отаџбину од непријатеља, клањам се пред сенима оних којих више нема и кажем вечно хвала свим ветеранима на жртвама које су поднели уз обећање да оне нису биле узалудне. Њихов дух наставиће вечно да живи кроз потомке“, навео је министар одбране Милош Вучевић у честитци поводом Дана војних ветерана.

Весић:Вучић ће одлуку о Тирани донети у интересу Србије

Преузмите андроид апликацију.