Početna > Sport > Košarka
Košarka

Micov: Koš koji mi je možda produžio karijeru (VIDEO)

Bek Budućnosti Vladimir Micov prokomentarisao je dramatičnu završnicu u „Morači“ u kojoj je njegov tim izborio „majstoricu“ protiv Partizana u polufinalu ABA.
Foto: ABA liga/Buducnost VOLI
Micov je četiri sekunde pre kraja, kada je izgledalo da je sve gotovo za Podgoričane, pogodio trojku za 72:71.

„Zezali su me saigrači posle meča da sam morao da pogodim kako bih sebi produžio karijeru. Možda bi ova utakmica protiv Partizana bila moja poslednja u karijeri, eto… Drago mi je što sam bio precizan i zbog toga“, rekao je 37-godišnji Micov.

Micov nije pao u euforiju posle koša, svestan da Partizan ima dovoljno vremena da postigne koš za pobedu.

„Nisam neko ko se busa u grudi ili baca po terenu. Poznat sam kao neko ko ne pokazuje previše emocija na parketu. Svestan sam bio u tom momentu da Partizan ima dovoljno vremena da postigne koš. Igrao sam u toliko klubova i takmičenja, pogađao sam razne šuteve i za pobede i u poslednjim sekundama, ostao sam miran jer sam video da sam se dobro namestio i bez pritiska sam šutnuo i pogodio. Šut kao i svaki drugi“.

Budućnost je izborila „majstoricu“ koja će se igrati u Beogradu (sreda ili petak).

„Znamo svi da će dvorana biti prepuna. Strahovit pritisak će biti na Partizanu zbog ekipe koje imaju i zbog trenera. Znam da svi očekuju od njih da pobede, ali neće biti lako. Mi dolazimo sa našim ambicijama i imaćemo šansu da pobedimo“, istakao je Micov, „Sitni detalji, duža klupa, to će prelomiti utakmicu. Nema više tu nikakvog umora, mi smo iskusniji od njih, a oni možda imaju više energije jer su mlađi. Imamo šansu da pobedimo, očekujem da će biti teška utakmica“.

Partizan nakon drame pao u „Morači“, Micov izborio „majstoricu“

Preuzmite android aplikaciju.