Почетна > Свет
Свет

Мандић нуди помирење, Ђукановићу опет крив Београд

Предизборна кампања за председничке изборе у Црној Гори донела је први пут глас помирења међу грађане Црне Горе. Од кандидата Нове српске демократије и политичког савеза Демократског фронта Андрије Мандића. А вечити председник и премијер Мило Ђукановић наставио је игра по старим нотама раздора између једнородног народа Срба и Црногораца.
мандић
Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic

Осталих шест кандидата још су на фону „политичке куртоазије”, изузимајући кандидаткињу Социјалдемократа Драгињу Вуксановић Станковић. Која не одустаје од порука претњи и фалсификовања историјских чињеница.

Садашњем председнику државе и по трећи пут кандидату за ту функцију Мандић је поручио: „Као човек који има највише политичког искуства од свих изазивача Мила Ђукановића, у овој борби показао сам да могу да му се супротставим и да могу да га победим, као што сам га победио 2020. године.”

Подсећа на промотивним скуповима да је са већинским православним народом током протеклих деценија владавине Ђукановића прошао голготу. Да су дочекали да победе на изборима 30. августа 2020”. Од тада, каже, не постоје више два пута, не постоји пут деоба.

„Наша је обавеза и моја је обавеза да ујединимо Црну Гору. Да будемо једна кућа, да будемо једна заједница, да заједнички радимо”, каже Мандић. Додаје:„Криминалну хоботницу смо оборили. Откинули смо јој пипке, али глава је остала. А глава је најопаснија, јер ако остане у политичкој акцији на оном месту на којем се данас налази – поново ће ти пипци израсти.”

Кандидат ДПС-а за председника Мило Ђукановић започео је своје промотивне походе Црном Гором поруком да „лидери српских партија у Црној Гори манипулишу народом о наводно угроженом српству”.

„Тобож српство је угрожено у Црној Гори. Ево, дуго сам на политичкој сцени, као и неки међу вама. Покушавам да се сетим ко је то у Црној Гори на било који начин био прикраћен и одговарао, свеједно јавно, политички, кривично, било како, због тога што је припадник овог, а не оног народа, ове а не оне вере. Не, нема од тога ништа. Заправо та је прича њима била потребна да би они себи и даље набацивали посао”, саопштио је Ђукановић.

Makron želi da Francuska ostane među najvećim diplomatskim silama

 

Преузмите андроид апликацију.