Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Магична алга која чини чуда у организму!

Можда никада нисте чули за ову „супер храну“, а могла би вам донети огромне здравствене предности. То је плаво-зелена алга која расте у слатководним језерима, природним изворима и океанима у суптропској и тропској клими.
Фото: Pixabay/Nouchkac

У местима централне Африке спирулина је позната вековима. Здрава је због корисних масних киселина, високог нивоа антиоксиданата и бројних хранљивиһ материја.

Садржи калцијум, калијум и магнезијум који су неопходни за здравље мишића, костију и срца, док је витамин Б одговоран за енергију. Има и гвожђа, а обилује и беланчевинама, којих у само једној кашичици праха спирулине има чак шест грама, колико у једном јајету.

Спирулина повећава ниво енергије, подстиче детоксикацију, помаже у контроли апетита и снижава холестерол, али може да садржи штетне токсине због узгоја у водама широм света, од којих су неке загађене.

Зато је увек потребно проверити порекло ове алге пре конзумирања.

Спирулина се сматра једним од најстаријих облика живота на планети Земљи.

То је облик микроалги која успева у води и обично се продаје као прашак или пилула за додатак и меша се у пиће или додаје у храну.

Храна коју су Астеци јели током 13. века за лечење разних болести и трчање маратона, а сада је постала популарна као састојак здравих смутија.

Koje piće će vas duže držati budnim čaj ili kafa?

Преузмите андроид апликацију.