Početna > Svet
Svet

Lukašenko: Rusija i Belorusija prevazišle moguće negativne posledice sankcija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zahvaljujući zajedničkim koracima Rusija i Belorusija uspele da prevaziđu moguće negativne posledice zapadnih sankcija.
Foto: WikimediaComonns/Kremlin.ru

„Zahvaljujući zajedničkim koracima generalno smo uspeli da prevaziđemo moguće negativne efekte sankcija. Belorusija i Rusija su uradile dobar posao usvajanjem zajedničkih programa. Postoje određeni pomaci u skoro svim oblastima“, rekao je Lukašenko tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Minsku.

Lukašenko je naglasio da će rešavanje osetljivih ekonomskih pitanja od kojih zavisi dobrobit građana Rusije i Belorusije su apsolutni prioriteti vlade dve zemlje.

Istakao je i da su se među pitanjima tokom razgovora na najvišem nivou između Minska i Moskve našla i ona koja se tiču odbrane i bezbednosti.
Beloruski predsednik je tokom sastanka izrazio nadu da će se konstruktivni dijalog o bezbednosti sa Zapadom nastaviti.

„Rusija i Belorusija otvorene su za dijalog sa drugim državama, uključujući i evropske. Nadam se da će se uskoro tamo čuti glas razuma i da ćemo preći na konstruktivnu diskusiju o zajedničkoj bezbednosti i budućem svetskom poretku“, rekao je Lukašenko.

Putin: Moskva spremna da razvija nuklearne projekte u Belorusiji

 

Preuzmite android aplikaciju.