Почетна > Свет
Свет

Путин: Москва спремна да развија нуклеарне пројекте у Белорусији

Председник Русије Владимир Путин рекао је данас у разговору са белоруским колегом Александром Лукашенком у Минску да је његова земља спремна да развија нуклеарне пројекте у Белорусији, као и да прошире војну сарадњу.
Фото: Танјуг/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Градимо нуклеарну електрану. Први блок ради, а замењује око 4,5 милијарди кубних метара гаса. Спремни смо да даље развијамо овај пројекат, али, по мом мишљењу, најважније је да стварамо индустрију, обучавамо националне кадрове, развијамо науку на одговарајући начин“, рекао је Путин, преносе РИА Новости.

Како је истакао, сарадња Русије и Белорусије у војно-техничкој сфери не тиче се само набавке опреме, већ и заједничке сарадње две армије.

„Постоји правац који се односи на војно-техничку сарадњу. То нису само међусобне испоруке оружја и технике, већ што је изузетно важно и заједнички рад, развој и сарадњу у овој области, укључујући и развој високотехнолошке индустрије“, рекао је Путин.

Руски председник је навео да су разгворали и о сарадњи у космичком сектору и подсетио да су Русија и Белорусија раније најавиле обуку белоруског космонаута.

Kanada pleni imovinu Romana Abramoviča u vrednosti 26 miliona dolara

 

Преузмите андроид апликацију.