Почетна > Свет
Свет

Лукашенко: Русија и Белорусија превазишле могуће негативне последице санкција

Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је данас да су захваљујући заједничким корацима Русија и Белорусија успеле да превазиђу могуће негативне последице западних санкција.
Фото: WikimediaComonns/Kremlin.ru

„Захваљујући заједничким корацима генерално смо успели да превазиђемо могуће негативне ефекте санкција. Белорусија и Русија су урадиле добар посао усвајањем заједничких програма. Постоје одређени помаци у скоро свим областима“, рекао је Лукашенко током састанка са руским председником Владимиром Путином у Минску.

Лукашенко је нагласио да ће решавање осетљивих економских питања од којих зависи добробит грађана Русије и Белорусије су апсолутни приоритети владе две земље.

Истакао је и да су се међу питањима током разговора на највишем нивоу између Минска и Москве нашла и она која се тичу одбране и безбедности.
Белоруски председник је током састанка изразио наду да ће се конструктивни дијалог о безбедности са Западом наставити.

„Русија и Белорусија отворене су за дијалог са другим државама, укључујући и европске. Надам се да ће се ускоро тамо чути глас разума и да ћемо прећи на конструктивну дискусију о заједничкој безбедности и будућем светском поретку“, рекао је Лукашенко.

Putin: Moskva spremna da razvija nuklearne projekte u Belorusiji

 

Преузмите андроид апликацију.