Početna > Život i stil
Život i stil

Kulinarski trik za koji vam niko nije rekao: Evo zašto domaćice prekrivaju maslac čašom

Maslac je proizvod koji je uvek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča.
Foto: Unsplash/sorin-gheorghita

Međutim, kako bi što pre obavile poslove u kuhinji, domaćice ponekad zaborave na vreme izvaditi maslac iz frižidera.

Kao rezultat toga, hladne i tvrde namirnice komplikuju proces kuvanja. Uglavnom je potrebno da je maslac već omekšao.

Ovde stvar spašava jedan trik za koji ne znaju svi.

Ako želite proizvod omekšati što je brže moguće, tada ga trebate staviti na tanjir i pokriti čašom odozgo.

U tom slučaju potrebno je prethodno imati čistu toplu vodu u posudi kako bi se proces ubrzao.

Ostaviti da odstoji pet minuta. Kao rezultat, maslac će postati mekši, a tekstura kremastija.

Postoji još jedan jednostavan način da omekšate maslac na sobnoj temperaturi. Za to nasecite proizvod na male komadiće i razvaljajte između dva papira za pečenje.

Predmeti u kući koje nikad ne smete da čistite vodom

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake