Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Креативни дистрикт ће улепшати новосадско лето

Новосадска омладина, из било које сфере долазила, има једну заједничку тачку, а то је да је увек жељна доброг провода!
Фото: Градске инфо

Када се ближи крај недеље, чини се да се сви некако узврпољимо и, колико год уморни били, у нама почне да тиња нека жеља за истраживањем ноћног живота у Новом Саду.

Панкери, рокери и алтернативци давно су обележили она места која сматрају својим.

Фенсери и љубитељи народне музике, такође, имају своје мале енклаве на које одлазе како би се опустили после напорне радне недеље.

Међутим, чини се да се и једна и друга “културна“ струја проналазе у једном заједничком простору који се свима допада, а то је Кинеска четврт.

Место које је некада врвело од фабрика и у коме је “било радника као кинеза“ сада је епицентар културе у нашем граду.

Недавно је на овом простору одржана дводневна манифестација “Заставе будућности“, док смо прошло лето могли да уживамо у Каледиоскопу културе.

Именовање Новог Сада за Европску престоницу будућности донело нам је много тога, а између осталог много богатији културни живот.
Фото: Градске инфо

Истина, у Кинеској четврти ће те тешко моћи да чујете народњаке, али и за оне који више воле такву врсту музике има занимљивих изложби и радионица које би им привукле пажњу.

Креативни дистрикт у свом склопу има чак 12 различитих објеката и представља праву културну оазу нашег града.

Морамо приметити да је његовом изградњом уметност много више добила на значају, те да млади никада нису толико посећивали изложбе као данас.

Један од најпосећенијих објеката у склопу дистрикта јесте СКЦНС Фабрика, који редовно доводи позната имената рок и алтернативне рок сцене и тиме окупља разне генерације Новосађана.

Уколико се икада упутите ка Штранду, свратите да завирите колико је тренутно лепо у овом, раније руинираном, делу нашег града.
Фото: НСЕПК/В. Величковић

Овај необичан комплекс допашће вам се и преко дана, али када сунце полако замакне и Новосађани почну да се крећу у жељи за забавом, не постоји интересантније место од овога.

Уз програм који нам је припремила Фондација НС ЕПК 2022, верујемо да нам ово лето може бити и вруће, и напорно, али никако једнолично и досадно.

Kineska četvrt: Od industrijskog do kulturnog kutka (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.