Početna > Novi Sad
Konkursi Novi Sad

Konkurs za obuku vatrogasaca otvoren do 6. aprila

I ove godine otvoren je javni poziv za obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, a nakon selekcije kandidata, obuka će trajati 4 meseca u Kuli. Konkurs traje do 6. aprila, a evo koji su uslovi.
Foto: Pexels/Anna Shvets

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis trista polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

„Od tih 300 vatrogasaca spasilaca na nivou Južnobačkog okruga odnosno u Novom Sadu planiran je prijem 22 vatrogasaca spasilaca od toga 9 vatrogasca u Novom Sadu, 3 vatrogasaca u Baču, po dva u Temerinu, Bečeju i Sremskim Karlovcima i po jedan u Bačkoj Palanci, Bačkom Petrovcu, Titelu i Beočinu „, kaže Stojan Milovac komandant Vatrogasne spasilačke brigade Novi Sad.

Jedan od uslova za učešće na konkursu je da kandidat ima državljanstvo Republike Srbije, da nema manje od 19, a više od 30 godina do dana zaključenja konkursa i da ima završenu srednju školu.

„Da imaju važeću nacionalnu kategoriju C za upravljanje vozilom, međutim moram da dodam da je ostavljen prostor da kandidat može da konkuriše sa B kategorijom s tim da je ostavljen prostor 18 meseci da kandidat položi za C kategoriju i na kraju mora da ispunjava ostale uslove za psihofizičku i bazičnu motoričku sposobnost „, napominje Milovac.

Prema rečima Stojana Milovca, vatrogasac mora biti hrabar, neustrašiv i snalažljiv, a to su baš one osobine koje poseduje njihova ekipa koja na mesečnom nivou ima više od dvesta intervencija:

„Vatrogasna spasilačka brigada Novi Sad je do danas od početka godine intervenisala 803 puta, od toga 680 je bilo požara. Mi smo otvoreni, jedva čekamo da primimo nove kandidate tako da ćemo im pružiti svu podršku za njihov budući rad“.

Prijava na konkurs se podnosi u policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Detaljnje informacije o konkursu se nalaze na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Pokrajinska vlada izdvaja 151 milion za prevoz srednjoškolaca

 

 

Preuzmite android aplikaciju.