Почетна > Србија
Србија

Покрајинска влада издваја 151 милион за превоз средњошколаца

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Жолт Сакалаш уручио је данас уговоре вредне 151 милион динара представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини, намењених за регресирање превоза средњошколаца.
превоз
Фото: Танјуг/Андреј Пап

Како је саопштено из Покрајинске владе, реч је о 19.649 ученика средњих школа који свакодневно путују у међуградском саобраћају од места становања до школе и назад.

„Податак да у АП Војводини има близу 20.000 средњошколаца који свакога дана у школу путују у друго место, природно побуђује наше интересовање и жељу да им помогнемо колико је то у нашој моћи”, рекао је Сакалаш.

Конкурс за регресирање превоза средњошколаца расписује се почев од 2002. године.

Сакалаш је навео да су општине у складу са својим финансијским могућностима давале одређени износ новца, а надлежни покрајински секретаријат додавао суму која је недостајала до пуног износа.

„Овај конкурс нам је веома битан и наставићемо да подржавамо све јединице локалне самоуправе у регресирању превоза за несметано школовање наших ученика-путника”, поручио је он.

Konkurs za dodelu sredstava za minibuseve na selu

Преузмите андроид апликацију.